Mit hundeliv… og lidt mere

Soltau 2011 web

Mit hundeliv

Lige fra barnsben er jeg vokset op med hunde.

En boxer var mit første hundebekendtskab, og da jeg var 10 år,  fik jeg min egen hund en kvik og intelligent mellempudel, som fulgte mig i tykt og tyndt indtil jeg flyttede hjemmefra som 19 årig.

Mens jeg læste,  var der hverken rum eller tid til hunde, men så snart jeg var færdig med læreruddannelsen,  gik der ikke længe,  inden jeg skulle have hund igen. Denne gang blev det en newfoundlænder, som senere blev efterfulgt af en engelsk springer spaniel.

spejlet 008

I 1986 fik jeg så min første welsh springer spaniel, der snart i 1988 fik selskab af nr 2. I 1989 kunne jeg så virkeliggøre noget af min barndomsdrøm: at få kennel under navnet: Red And Whites – og i 1990 fik Balder (1) og Bianca (1) så deres første kuld hvalpe.

Undervejs i min kenneltid har jeg også haft utrolig stor glæde af at have cockerspaniels. Begge var fra Kennel Waterblue – begge havde fremragende temperament og især Waterblues Gilbertha – Bertha er en fremragende jagthund. Betha fik begynderklasse markprøve og var med til at vinde DM i dressur for hold.

De dansk/svensk gårdhunde har også sat deres helt specielle præg på hundelivet hos Red And Whites. Agerhønens Elviras Oldebarn var gårdhund helt ud til halespidsen, smuk og racetypisk blev hun 18 måneder gammel DKCH. Hun opnåede også at få to kuld hvalpe, inden hun flyttede og blev hyggehund.

MINOLTA DIGITAL CAMERANu har jeg glæde af My Bonnie Zeus Ztyrer For Vildt – en smuk gårdhundehan, som jeg ejer sammen med opdrætteren Marianne Schlüter. Han klarer sig fint i min welshhundeflok og er en dygtig rottefanger. Sidst tilkomne gårdhund fra august 2012 er My Bonnie På Sätt Och Vis, Bingo. Han har et pragtfuldt temperament er godkendt som besøgshund hos Trygfonden og er alletiders opdrager og legeonkel for mine welsh-hvalpe.

 

CIMG0289

Da jeg havde fået min første welsh, voksede interessen for hundesport.

Jeg blev hurtigt grebet af:

– udstillinger

– hundetræning

– avl og opdræt

– prøver

Da jeg mener, at man ikke kan gøre en kvalificeret indsats uden at have viden og indsigt med det man beskæftiger sig med, har hundeinteressen ført med sig, at jeg har uddannet mig bredt indenfor hundesport

* Uddannet som ringpersonale hos Dansk Kennel Klub. Så tit jeg kan, fungerer jeg gerne som ringsekretær på dansk, engelsk, tysk og fransk

* Træner for hvalpe, dressur 1, dressur 2, apporteringsprøver og markprøver i Spaniel Klubben

* Prøveleder for dressur 1, dressur 2, apporteringsprøver og markprøver

i Spaniel Klubben

* Dommer for dressur 1 og dressur 2 prøver i Spaniel Klubben

* Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse

Med egne hunde har jeg bestået samtlige prøver – dressurprøver og begynderklasse markprøver med mange forskellige hunde.    desuden har Balder 2. og Nolle været så jagtivrige og dresserbare, at de har givet mig den glæde at bestå apporteringsprøver, markprøver i åben klasse, samt slæb- og apporteringsprøven. Balder har også klaret at bestå vandprøve og andemarkprøve i Finland. Med Bellis har jeg to gange bestået åben klasse markprøve i Frankrig. Balder 2. var en selvstændig hund, så det krævede sine nerver at gå til prøve med ham. Nolle er så helt anderledes samarbejdsvillig, han stoler trygt på, at alt hvad jeg siger og dirigerer ham til  nok passer. Så hvis han ikke har bestået en prøve, bunder det helt klart i førerfejl.

Det er altid givende at være sammen med andre hundeinteresserede, at udveksle erfaringer og hente gode ideer til den videre træning og nye oplevelser med hundene, samt få ny viden om avl og opdræt og gode tips til næste udstilling.

Tak til alle, der gennem årene har hjulpet mig med træning, hundepasning, stået bi på udstillinger, når mine egne to arme ikke rakte til mange hunde, har trimmet hunde til topplaceringer, samt været supergode sparringspartnere, når der skulle diskuteres avl og opdræt.

Udover hundesporten tilbringer jeg en del tid i Middelaldercentret ved Nykøbing F.

Supra